tiistai 24. toukokuuta 2016

Viimeinen päivä

Perjantai

Perjantaina vietimme Mirjan kanssa vapaapäivää, sillä Lavinia antoi meille viimeisen päivän vapaaksi jotta meillä oli aikaa hankkia vielä viimeiset tulijaiset ja nauttia auringosta.
Lauantaina edessä oli lähtö takasisin Suomeen!

Kokonaisuutena tämä vaihtojakso oli mahtava kokemus ja pääsin kokemaan paljon uusia asioita ja tehtäviä niin töiden parissa kuin vapaa-ajallakin.
Suosittelen vaihtoa/työssäoppimista ulkomailla kaikille.

Kiitos !


perjantai 20. toukokuuta 2016

Viimeistä viedään

Keskiviikko 

Aamulla menin pitkästä aikaa The Point kauppakeskukseen. Päivä kului tuttuun tapaan kauppakeskusta kiertäessä ja asiakkaita neuvoessa. Oli viimeinen vuoroni Pointissa ja päivä kului hitaasti sillä Pointissa ei ole oikeastaan muuta tehtävää kuin kiertää. Siksi olen ollut enemmän Bay Streetillä. 

Torstai

Menimme Mirjan kanssa toimistolle, ja Lavinia täytti meidän arvioinnit, työtodistukset ja allekirjoitti työvuorolistamme. Päivän aikana minulla ei ollut varsinaisesti mitään tehtävää. Kävin Lavinian kanssa ostoksilla ja iltapäivällä tein muutaman shekin ja kirjeen. Toimin lähinnä "avustajana" koko päivän. 
Muutama työntekijä tuli allekirjoittamaan ja hakemaan työsopimuksiaan. Otimme heidät Lavinian kanssa vastaan ja Lavinia allekirjoitti sopimukset ja minä huolehdin ID korteista ja puuttuvista sopimuksista.

Kaikkiaan hieno reissu ja kokemus! Helppoa ei ole ollut mutta paljon uutta on opittu ja olen tutustunut mahtaviin ihmisiin. 

tiistai 17. toukokuuta 2016

Viimeinen Bay Street vuoro

Maanantai

Edellinen viikko podettiin kipeänä sängyn pohjalla, mutta nyt pääsin taas takaisin töiden pariin! 
Aamulla lähdin Bay Streetille ja saavuinkin perille jo yhdeksän aikaan vaikka tarkoituksena oli aloittaa vuoro kello 10. 
Olin toimistossa Jeffreyn kanssa kunnes Stefano saapui kierrokseltaan ja kello oli lähemmäs kymmentä ja lähdimme kierrokselle tarkastamaan että myymälät ovat avanneet ovensa. 
Kierros jäi kuitenkin lyhyeen sillä alimmassa kerroksessa (katutaso) oli rakennustyömaalta kaveri joka oli ripustamassa varoitusteippejä myymälöiden sisäänkäyntien edustalle. Kerroimme hänelle ettei hän voi ripustaa teippejä myymälöiden edustalle estäen asiakkaiden kulun. 
Kello 10 jälkeen rakennustyöt on keskeytettävä myymälöiden ja asiakkaiden läheisyydessä. 
Kävin tekemässä kierroksen kauppakeskuksessa yksin ja tarkastin että myymälät ovat auki kun Stefano jäi katutasolle odottamaan että Jeffrey saapui jatkamaan rakennustyö asiaa.
Kierroksen jälkeen menin parkkihallin edustalle kertomaan sisään tuleville asiakkaille että halli on täynnä. 

Iltapäivällä olin Stefanon kanssa valvomossa ja kävimme tekemässä kierroksia kauppakeskuksen ja hotellin puolella. 
Kävimme myös hotellin uudella rakenteilla olevalla puolella. Päivän ja ehkä koko viikonkin jännittävin/hirvittävin hetki oli kulkea rakennustyömaan väliaikaisella hissillä alas seitsemännestä kerroksesta. Hissi oli pelkkä kalterihäkki josta näkyi hirvittävä matka alas. En yleensä korkeita paikkoja pelkää mutta nyt jänskätti!



Tiistai

Menimme Mirjan kanssa toimistolle ja päivä sujui yllättävän nopeasti vaikkei minulla erikoisemmin hommia ollutkaan. Päivän aikana kirjoitin shekkejä joka oli minulle täysin uutta sillä en aikaisemmin palkkashekkejä ole kirjoittanut. Kirjoitin myös kirjekuoriin osoitteita ja täytin niitä palkkakuiteilla ja muilla dokumenteilla. Iltapäivään mennessä oli taas vinopino uusia kirjeitä valmiina postiin. 
Kirjeiden lisäksi leikkasin ja liimasin kansioihin työntekijöiden nimilappuja. 

Illalla kävimme Mirjan kanssa Bay Streetillä morjestamassa muita vartijoita ja veimme heille muutamat tulijaiset Suomesta kiitokseksi kuluneista viikoista ja yhteisistä työvuoroista. 

tiistai 10. toukokuuta 2016

Kipeänä

Maanantai

Aamulla lähdin San Gwannin Lidliin. Olin aamulla kassojen takana tuotesuojaporttien läheisyydessä ja vuorossa oleva italialainen vartija kertoi minulle hänen tavoistaan toimia erilaisissa tilanteissa vartijana. Jokainen vartija jonka kanssa olen työskennellyt on kertonut erilaisen tavan tarkistaa asiakkaan ostokset ja kuitin kun tuotesuojaportti hälyttää. 

Iltapäivällä olin vaatepuolella ja tarjolla oli nyt onneksi enemmän tuotteita joita ihmisten ei tarvinnut yrittää avata. (Esimerkiksi lakanoita ja pyyhkeitä) 

Tiistai

Menin aamulla toimistolle mutta Lavinia passitti minut takaisin kämpille lepäämään kunnes tulen taas terveeksi. Flunssa siis tullut minullekin. 

perjantai 6. toukokuuta 2016

Toimistolla

Torstai

Aamulla jatkoin kirjekuorien täyttämistä. Eli etsin kirjekuoreen merkityn nimen perusteella kansiosta dokumentin joka tuli postittaa työntekijälle.
Aamupäivällä lähdin Lavinian kanssa käymään apteekissa hakemassa lääkkeitä hänen flunssaan. Jatkoin kirjeiden täyttöä iltapäivään asti kunnes sain kaikki valmiiksi.
Ennen lähtöä tein tietokoneella muutaman tulityökurssi todistuksen ja tulostin työaikalistojen pohjia.

Perjantai

Aamulla Lavinia antoi minulle ja Mirjalle työntekijöiden kansioita. Tyhjensin vanhojen työntekijöiden kansiot ja täytin kansioita uusien työntekijöiden papereilla. Kansioihin tuli tehdä uuden nimitarrat ja liimata/teipata ne vanhojen paikoille. Päivitimme vielä Mirjan kanssa tiedot tietokoneelle. Meidän oli tarkoitus mennä tänään tulityökurssille mutta kurssilla oli ainoastaan neljä ihmistä meidän lisäksi eivätkä he ymmärtäneet englantia joten Kim päätti ettei mennäkkään tänään jotta muut voivat pitää kurssin maltaksi. Molemmilla kielillä ei kurssia ilmeisesti voitu pitää rajoitetun ajan johdosta.

keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Santa Venera

Tiistai

Aamulla menin toimistolle ja jatkoin dokumenttien kansiointia. 
Mirja oli jo edellisenä päivänä käynyt dokumentteja läpi ja oli merkinnyt mitkä dokumenteista jäi ilman kansiota. Minun tuli kuitenkin käydä varmuuden vuoksi paperit vielä uudestaan läpi josko niille löytyisikin kansio. Ei löytynyt.
Dokumenttien kansiot olivat nimittäin erillisessä pinossa ja "put away ja past employees" kansioiden läpikäynti oli turhaa työtä.
Iltapäivällä muilla oli kokous ja jäin Orianan kanssa kahdestaan. Yritin tulostaa tuntilistoja itselleni. Siinä onnistumatta.. 
Kokouksen jälkeen sain korillisen tyhjiä kirjekuoria joissa oli nimet ja osoitteet. Minun tuli etsiä muutamasta kansiosta dokumentteja jotka tuli laittaa kirjekuoreen.


Keskiviikko

Aamulla lähdin taas täysin uuteen paikkaan josta en ollut aikaisemmin edes kuullut. Kaupungin nimi on Santa Venera. Kysyin muutamalta ohikulkijalta neuvoa kuinka löytäisin kaupungista Lidlin. Olin kuulema todella lähellä mutta reitti oli hankala selittää. Löysin kuitenkin perille ja vuorossa oleva vartija kysyi heti saavuttuani ymmärränkö italiaa. Hän ymmärsi ja puhui englantia melko huonosti joten kävimme aina tarvittaessa kysymässä käännös apua myyjiltä. Sain todella kattavan perehdytyksen ja kaikki olivat minulle mukavia. Toimintamallit olivat melko samat kuin aikaisemmassakin Lidlissä. Välillä olin tuotesuojaporttien läheisyydessä ja tarkastin asiakkaiden ostokset ja kuitin jos portti hälytti. 
Kiersin myymälää paljon ja tällä kertaa olin vähemmän vaatepuolella. 

maanantai 2. toukokuuta 2016

Lidl

Maanantai

Aamulla lähdin kohti San Gwann nimistä kaupunkia ja Lidliä. Kauaa en kerennyt Lidlissä pyöriä kunnes löysin toisen vartijan ja hän näytti minulle mihin voin jättää tavarani. Vuorossa oli myös kolmas vartija ja yksi oli aina kassojen takana tuotesuojaporttien läheisyydessä, toinen toimi kiertävänä ja kolmas oli vaatepuolella.
Kassojen puolella tuli siirtää ostoskorit kassoilta sisäänkäynnin läheisyyteen. Ostoskoreja oli yhteensä ainoastaan 10 kpl joten ne olivat lähes kokoajan käytössä. Minulle kerrottiin että kyseinen myymälä on yksi Euroopan käydyimmistä myymälöistä. Koreja oli siis aivan liian vähän..
Tuotesuojaportit työllistivät lähinnä yhden tuotteen vuoksi joka hälytti jokaisen tuotteen ostaneen kohdalla. Pyysin portin hälyttäessä asiakkaan sivuun ja pyysin nähdä kuitin. Jokaiselta asiakkaalta löytyi kuitti ja lähes jokaisen kuitissa oli tämä hälyttävä tuote. Kävin kassalinjan viivakoodinlukijalla lukemassa tuotteen uudestaan.
Asiakkaan suhtautuivat asiaan onneksi huumorilla kun totesin että kyseessä on vain viallinen pakkauksen viivakoodi.

Kiertäessäni myymälää ihmettelin kuinka moni asiakas söi tuotteita myymälän puolella ennen kuin oli käynyt maksamassa. Luulisi aikuisten ihmisten ymmärtävän ettei tyhjiä tuotepaketteja voi viedä kanssalle ja sitten todeta että tuli ostoksia tehdessä nälkä.

Vaatepuolella oli erilaisia naisten vaatteita ja muutama tuote myös miehille. Vaatekorien ympärillä oli kokoajan valtava määrä ihmisiä ja oli haastavaa valvoa ettei asiakkaat avaa tuotepakkauksia. Olisi varmasti helpottanut asiakkaiden ostosten tekoa ja meidän työtämme jos vaatteista olisi ollut esillä mallikappaleet.

Päivä sujui kuitenkin hyvin ja opin paljon uutta sillä en ole aikaisemmin päivittäistavarakaupassa työskennellyt.